EFMods Forum Archive
[Click here to go to EFMods.com]

Dont you just hate updateing computers?

EFMods Forum Archive - Off Topic
Skipper
Commander

Posts: 905
Join Date: 17-03-2002
Posted at 8:47 pm, 24th May 2002
today i got GTA3 (Grand Theft Auto 3) I went to install it was fine then I went to play it on the menue screen I carnt see them its just a blank space where the writing should be and this is all thanks to win XP version of Direct X I have just found out so is a good thing to upgrade when you can not even play the game is there any way that i can get around this by not uninstalling XP to put win 98 back because i have just got use to XP and i think its great most of the time
Get a Life Get Half Life2
carlos_technology
Commodore

Posts: 2443
Join Date: 14-04-2002
Posted at 8:52 pm, 24th May 2002
maybe you could just downgrade your direct x version

Captain of...
visit the Offical Irc channel #efmods on irc.quakenet.org
Skipper
Commander

Posts: 905
Join Date: 17-03-2002
Posted at 8:57 pm, 24th May 2002
I dont think there is any other versions of direct X for XP and if I put say direct x 7 for win98 i think that will break other things on the computer

Please tell me if im wrong
Get a Life Get Half Life2
Dobberman
Fleet Admiral

Posts: 1998
Join Date: 29-12-2001
Posted at 8:57 pm, 24th May 2002
yeah, just get a differant direct x
No matter what I choose, no matter how much I buy, the ones I love will always be the ones who pay. Whatever life holds in store for me, I will never forget these words, "with great parents comes great reliability." This is my gift; their purse. Who am I? I'm Dobberman.
carlos_technology
Commodore

Posts: 2443
Join Date: 14-04-2002
Posted at 8:59 pm, 24th May 2002
you could try emailing Microsoft and see what they say about it

www.microsoft.com

Captain of...
visit the Offical Irc channel #efmods on irc.quakenet.org
Scooter
Morale Officer

Posts: 2898
Join Date: 08-05-2002
Posted at 9:11 pm, 24th May 2002
If that doesn't work, you can dual-boot. I'm not sure how to go about doing that though. When I upgraded my brother's computer from 98 to XP, there was an option to upgrade, or an option to dual-boot. I know it can be done. People do it all the time with Windows and Linux.

Captain of the USS Serenity
carlos_technology
Commodore

Posts: 2443
Join Date: 14-04-2002
Posted at 9:12 pm, 24th May 2002
what is a double boot

Captain of...
visit the Offical Irc channel #efmods on irc.quakenet.org
Scooter
Morale Officer

Posts: 2898
Join Date: 08-05-2002
Posted at 9:14 pm, 24th May 2002
Dual-booting is where you can have two (or more) operating systems installed simultaneously (on separate partitions). If you've seen the Windows boot menu (if you press F8 or it wants to go into Safemode) that's what it would look like.

Captain of the USS Serenity
Skipper
Commander

Posts: 905
Join Date: 17-03-2002
Posted at 6:25 pm, 28th May 2002
Well at last I have my GTA3 working and its a very cooool game best graphics I have seen so far it looks real.

This was the problem:

Windows XP + nVIDIA based cards (possibly other brands):
We have found a possible problem with Windows XP that manifests itself
as graphical problems both in the game menu and also during game play.
We have traced this problem to be a Windows XP problem.
Technically this problem is solved by the use of a newer version of
d3d8.dll than is shipped on CD with Windows XP. (The version on the
Windows XP CD that has problems is 5.1.26000.0 – versions tested
without error include 5.1.2600.15 and 5.1.2600.29)
Currently the only way we know to update this dll file is to install
the Windows XP Patch: “The Computer Cannot Enter Standby or Hibernate
If a Direct3D-Based Screen Saver Is Running (Q306676)” downloadable
from the following Web Site:
http://download.microsoft.com/download/whistler/Patch/Q306676/WXP/EN-
US/Q306676_WXP_SP1_x86_ENU.exe.
This update may in the future be available as part of an official
Windows XP Service Pack, a Windows XP Compatibility Update, or possibly
a DirectX 8.1 update. but i could get that web site to work i was typing all sorts with the www. in with out it but i got there at last
Get a Life Get Half Life2
Skipper
Commander

Posts: 905
Join Date: 17-03-2002
Posted at 6:31 pm, 28th May 2002
oh if you got GTA3 and it does that go to the down load page of www.microsoft.com and do a key word search and type in Q306676 that number thats what i did and it worked that way because i couldnt find the web site Grin
Get a Life Get Half Life2